Το 2023, η ταξιδιωτική αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο γνώρισε σημαντική ανάπτυξη, με τις ακαθάριστες κρατήσεις να αυξάνονται κατά 19%, λόγω της ισχυρής επέκτασης στις online κρατήσεις, τις συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου και βασικούς τομείς όπως οι αεροπορικές εταιρείες και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την έκθεση Phocuswright, «U.K Travel Market Report 2023-2027», οι διαδικτυακές κρατήσεις συνέχισαν την άνοδο τους, υπογραμμίζοντας την περαιτέρω στροφή προς τις ψηφιακές πλατφόρμες και το υψηλό ποσοστό διαδικτυακής διείσδυσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το τμήμα των αεροπορικών εταιρειών είχε ιδιαίτερα καλή απόδοση, συμβάλλοντας σημαντικά στη συνολική απόδοση της αγοράς. Αν και προκλήσεις όπως ο πληθωρισμός συνεχίζουν να επηρεάζουν, ο κλάδος εξακολουθεί να βρίσκεται σε θετική τροχιά, με μέτρια προβλεπόμενη ανάπτυξη και τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν το μέλλον των ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2027.

5 τάσεις που θα επικρατήσουν στην ταξιδιωτική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου το 2024 και μετά :

  • Μια ακόμη χρονιά διψήφιας αύξησης των κρατήσεων αναμένεται από τους Βρετανούς το 2024, με τα έσοδα από κρατήσεις μέσω κινητού να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην online ταξιδιωτική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Το τμήμα αεροπορικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου αντιπροσώπευε μερίδιο 56% όλων των ακαθάριστων κρατήσεων προμηθευτών το 2023, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να διατηρήσουν τη δεσπόζουσα θέση τους έως το 2027.
  • Το Net Zero ξεκινά με το Jet Zero: Η στρατηγική Net Zero περιγράφει τα μέτρα που απαιτούνται για να μπορέσει το Ηνωμένο Βασίλειο να επιτύχει το στόχο του για καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Ένας βασικός πυλώνας της στρατηγικής είναι να γίνει το Ηνωμένο Βασίλειο παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη, παραγωγή και χρήση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων.
  • Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει φιλόδοξα σχέδια για εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων, συμπεριλαμβανομένης τόσο της ηλεκτροκίνησης των γραμμών όσο και της ψηφιοποίησης των πωλήσεων εισιτηρίων. Οι σιδηρόδρομοι διαδραματίζουν επίσης κρίσιμο ρόλο στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης Net Zero για την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα έως το 2050.
  • Οι παραδοσιακοί ταξιδιωτικοί πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου αποδεικνύονται ανθεκτικοί και πολλά γραφεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους και αφήνουν πίσω τους τις απώλειες που σχετίζονται με την πανδημία στην ψηφιακή διανομή.