Με στόχο την άμεση και έγκυρη ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για αποτελεσματικές λύσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και με τη στήριξη της ΟΕΒΕΑ, του ΣΕΒΙΠΕΤ, των Συλλόγων Εμποροβιομηχανικού Τρίπολης, Εμπορικού Μεγαλόπολης και Λογιστών-Φοροτεχνικών, Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας, διοργάνωσε την Τετάρτη 10 Ιουλίου ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση του χρηματοδοτικού Προγράμματος Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, το οποίο αναμένεται να δώσει ώθηση στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής, κατά τον χαιρετισμό του, μίλησε για τους επιχειρηματίες δύο ταχυτήτων και ζήτησε άμεση λύση από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, ώστε οι επαγγελματίες με «επιχειρηματική διαγωγή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, να έχουν πρόσβαση σε προγράμματα χρηματοδότησης και τραπεζικά δάνεια. «Είναι ένα χρόνιο αίτημά μας» υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του.

Στις ομιλίες τους, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ, κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΣΕΒΙΠΕΤ, κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Τρίπολης, κ. Δημήτρης Μπιλιώνης, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης, κ. Δημήτρης Δημητρακόπουλος, αναφέρθηκαν στις αγκυλώσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, τα οποία τους εμποδίζουν να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία στην αγορά.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, κα. Ισμήνη Παπακυρίλλου, παρουσίασε τον ρόλο της τράπεζας στην ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, υπογραμμίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον και τη θετική ανταπόκριση της αγοράς στο νέο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ.

Ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση των προϊόντων της ΕΑΤ, με έμφαση στο νέο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, από τη Διευθύντρια Συνεπενδύσεων και Εγγυήσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, κα. Σοφία Σωτηροπούλου.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων συνεργαζόμενων τραπεζών και ερωτήματα από τις επιχειρήσεις.