Ο αθλητικός τουρισμός καταγράφει εντυπωσιακή ανοδική πορεία από την ασιατική αγορά για το UEFA Euro 2024, με αντίστοιχη άνοδο στη δραστηριότητα αθλητικών στοιχημάτων.

Σύμφωνα με τον κινεζικό διαδικτυακό γίγαντα ταξιδιωτικών πρακτορείων Trip.com Group, οι κρατήσεις από Ασιάτες ταξιδιώτες που κατευθύνονται στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 125%.

Αυτό το κύμα οδηγείται κυρίως από Κινέζους τουρίστες, παρουσιάζοντας αύξηση 132% καθώς συρρέουν για να γνωρίσουν την πλούσια ποδοσφαιρική κουλτούρα της Ευρώπης και τη ζωντανή ζωή στην πόλη.

Τα δεδομένα του Trip.com υπογραμμίζουν μια ισχυρή τάση στον αθλητικό τουρισμό, ιδιαίτερα από την Ασία, τονίζοντας τον αυξανόμενο ενθουσιασμό τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για τα διεθνή ταξίδια.

Κορυφαίοι προορισμοί

Θαυμαστές από χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και διάφορες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι.

Βασικές πόλεις όπως η Φρανκφούρτη, το Μόναχο και η Κολωνία είναι κορυφαίοι προορισμοί, με τη Φρανκφούρτη να πρωτοστατεί σε όγκο κρατήσεων.

Αυτή η εισροή επισκεπτών αναμένεται να εισφέρει σημαντικά έσοδα στην τοπική οικονομία της Γερμανίας, ωφελώντας ιδιαίτερα τους τομείς της φιλοξενίας και των υπηρεσιών.