Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τουριστική Έκθεση CMT (Caravan-Motor-Touristik) 2012, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 22 Ιανουαρίου στην Στουτγάρδη, εκπληρώνοντας έτσι όλες τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Στην  έκθεση, συμμετείχαν 1958 εκθέτες από 96 χώρες, και θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση γενικού τουρισμού της Γερμανίας.

Παράλληλα με την έκθεση έχει καθιερωθεί και διοργανώνονται, με μεγάλη επιτυχία, τρεις θεματικές εκθέσεις:
•    Fahrrad & Erlebnisreisen mit Wandern ( ταξίδια περιηγήσεων –  ποδήλατο – πεζοπορία)
•    Golf- & Wellnessreisen (ταξίδια γκολφ και ομορφιάς)
•    Kreuzfahrt & Schiffsreisen (κρουαζιέρες – ταξίδια με πλοίο)

Ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε σε 225.000 περίπου, εκ των οποίων περίπου το 73% έδειξε ενδιαφέρον για το τουριστικό μέρος, ενώ 44% για την ενότητα Camping/Caravaning. Τα στατιστικά της έκθεσης το πρώτο σαββατοκύριακο μεγάλη ήταν η ζήτηση από τους επισκέπτες για τα ταξίδια περιηγήσεων, ενώ το δεύτερο σαββατοκύριακο για τις θεματικές ενότητες γκολφ, Wellness και τις κρουαζιέρες.

Το ελληνικό περίπτερο, πλημμυρισμένο από γαλάζιους και λευκούς χρωματισμούς προσέλκυσε πληθώρα επισκεπτών. Η παρουσία των 11 Ελλήνων συνεκθετών υπήρξε καταλυτική στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε την ημέρα της έναρξης ο δήμαρχος Στουτγάρδης Dr. Wolfgang Schuster, ο οποίος συνομίλησε τόσο με τον προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας, Παναγιώτη Σκορδά και με τους Έλληνες συνεκθέτες ενώ δοκίμασε ελληνικές γαστρονομικές γεύσεις.   

Επίσης το Σάββατο 21 Ιανουαρίου το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Δ. Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, συνοδευόμενοι από δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι του Γερμανοελληνικού Συνδέσμου Πολιτισμού Συνεργασίας και Αλληλογνωριμίας μεταξύ της Περιφέρειας της Στουτγάρδης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στα πλαίσια της ενίσχυσης της συνεργασίας των τοπικών αυτοδιοικήσεων των περιοχών τους οι εκπρόσωποι ελληνικής αντιπροσωπείας παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου μαζί με το Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Hans-Joachim Fuchtel και τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Βάδης Βυτεμβέργης,  Roger Kehle.  

Ελπινίκη Τζουάνου