Πάνω απο 70 εκατομμύρια Αμερικανοί θα ταξιδέψουν κατά την περίοδο των διακοπών της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, σύμφωνα με έρευνα της ΑΑΑ (American Automobile Association).

Η ΑΑΑ περιέλαβε ολόκληρη την εβδομάδα της 4ης Ιουλίου, συν το Σάββατο πριν και την Κυριακή μετά την αργία, στην εκτίμηση φέτος για πρώτη φορά.

Ως αποτέλεσμα, το προβλεπόμενο σύνολο των ημερών για ταξίδι είναι αυξημένο κατά 5% σε σύγκριση με το 2023 και κατά 8% σε σχέση με το 2019.

Η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών ταξιδιωτών την εβδομάδα της Ημέρας Ανεξαρτησίας αναμένεται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο – αύξηση 2,8 εκατομμυρίων ταξιδιωτών σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο φετινός αριθμός ξεπερνά το σύνολο του 2019, όταν 55,3 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ ταξίδεψαν με αυτοκίνητο την εβδομάδα της 4ης Ιουλίου.

«Με τις καλοκαιρινές διακοπές σε πλήρη εξέλιξη και την ευελιξία της απομακρυσμένης εργασίας, περισσότεροι Αμερικανοί πραγματοποιούν εκτεταμένα ταξίδια γύρω από την Ημέρα της Ανεξαρτησίας», δήλωσε η Ανώτερη Αντιπρόεδρος του AAA Travel, Paula Twidale.

«Αναμένουμε ότι αυτή η εβδομάδα της 4ης Ιουλίου θα είναι η πιο πολυσύχναστη που έχει καταγραφεί ποτέ με επιπλέον 5,7 εκατομμύρια Αμερικανούς να ταξιδεύουν σε σύγκριση με το 2019».

Όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια, η AAA προβλέπει ότι 5,74 εκατομμύρια ταξιδιώτες θα πετάξουν στους προορισμούς τους στις 4 Ιουλίου, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν επτά τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι και αύξηση 12% σε σχέση με το 2019.

Άλλα 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν με άλλους τρόπους μεταφοράς, όπως λεωφορεία, κρουαζιέρες και τρένα. Αυτή η κατηγορία σημειώνει αύξηση εννέα τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά ο φετινός αριθμός είναι μικρότερος από τον αριθμό των 4,79 εκατομμυρίων του 2019.