Σάρκα και οστά παίρνει το νεότερο μέλος των αεροσκαφών της Airbus, καθώς έχει αρχίσει η τελική συναρμολόγηση του πρώτου A330neo στην Τουλούζη.

To νέο αεροσκάφος βασίζεται στην αποδεδειγμένη οικονομία,ευελιξία και αξιοπιστία της οικογένειας των αεροσκαφών των Airbus.Παράλληλα, μειώνει την κατανάλωση καυσίμων κατά επιπλέον 14% ανά κάθισμα.

«Έχουμε ξεκινήσει με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και είναι όλα στο σωστό χρόνο», λέει ο Odile Jubécourt, Επικεφαλής του προγράμματος A330neo της Airbus. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση ώστε να εκπληρωθούν τα υψηλά πρότυπα της ωριμότητας και της αξιοπιστίας που περιμένουν από εμάς οι πελάτες και θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες για αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα.”

Το Α330 είναι το πιο δημοφιλές μεσαίου μεγέθους αεροσκάφος, έχοντας καταγράψει πάνω από 1.600 παραγγελίες μέχρι σήμερα. Σήμερα, πάνω από 1.250 αεροσκάφη πετούν σε περισσότερες από 120 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο σε ένα ευρύ φάσμα διαδρομών, από τις εγχώριες και τις περιφερειακές πτήσεις προς διηπειρωτικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων .

Τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν τις χαμηλότερες δαπάνες λειτουργίας  και είναι το πιο κερδοφόρο αεροσκάφος , με βάση την κατηγόρια του.