Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι solo Βρετανοί ταξιδιώτες εκτιμάται ότι ξόδεψαν 11,6 δις λίρες για διακοπές το 2023, όπως αποκαλύπτει μελέτη του Go.Compare.

Η ταξιδιωτική αυτή τάση εκτόξευσε τις δαπάνες στο +80% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οδηγώντας σε οικονομική έκρηξη την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία.

Η αύξηση των 5,1 δις λιρών μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι οι μεμονωμένες διακοπές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς μεταξύ των ταξιδιωτών.

Τα solo ταξίδια κατακτούν το Ηνωμένο Βασίλειο

  • Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των Βρετανών δηλώνουν ότι θα σκέφτονταν να ταξιδέψουν μόνοι τους.
  • Το 16% πήγε μόνο του διακοπές το 2023, μια αύξηση κατά 5% από το 2022.

Ποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο για μεμονωμένα ταξίδια

Η μελέτη, εξέτασε την αυξανόμενη δημοτικότητα solo ταξιδιών και συνέκρινε τα αποτελέσματα με τις ταξιδιωτικές δαπάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023 για να δει πόσο συμβάλλουν οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες στη βιομηχανία.

  • Οι νεαροί Βρετανοί ηλικίας 18 έως 24 ετών ενδιαφέρονται περισσότερο για μεμονωμένα ταξίδια (67%).
  • Παρόλα αυτά, οι τουρίστες αυτής της ηλικιακής ομάδας εκτιμάται ότι ξόδεψαν 811 εκατομμύρια λίρες για solo αποδράσεις το 2023, μόλις το 7% των συνολικών ταξιδιωτικών δαπανών.
  • Όσοι ξόδεψαν τα περισσότερα ήταν ηλικίας μεταξύ 34 και 44 ετών, αποτελώντας το 19% της συνολικής ετήσιας δαπάνης.
  • Ωστόσο, μόνο το 16% αυτής της ηλικιακής ομάδας ενδιαφέρεται για μεμονωμένα ταξίδια, υποδηλώνοντας την έλλειψη μέσων ή κεφαλαίων μεταξύ εκείνων που έλκονται περισσότερο από μοναχικές περιπέτειες.
  • Το ένα τρίτο (32%) που συνήθως πετούν σε αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού για τις διακοπές τους θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν μεμονωμένα ταξίδια.
  • Οι οδικές αποδράσεις “παίρνουν τα πάνω τους”, καθώς το 31% όσων χρησιμοποιούν συνήθως το δικό τους αυτοκίνητο για διακοπές σκέφτεται επίσης μια solo απόδραση.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα αεροπορικά ταξίδια είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον κλάδο πέρυσι, με τους επιβάτες να ξοδεύουν πάνω από 62,6 δις λίρες σε διακοπές.

Αυτό δείχνει ότι περισσότερες από 10 δις λίρες δαπανήθηκαν σε πτήσεις πέρυσι μόνο για ταξίδια μεμονωμένα.