Προχωρούν ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Μετέωρα και Κέρκυρα με τους αρμόδιους φορείς να εγκρίνουν τις σχετικές άδειες.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων ενέκρινε την ανέγερση Ξενοδοχειακής Μονάδας Πέντε (5) Αστέρων, δυναμικότητας 23 δωματίων/ 62 κλινών, με υπόγειο, κέντρο αναζωογόνησης με μικρή κλειστή πισίνα και λοιπά στοιχεία διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, εντός οικοπέδου φερόμενης ιδιοκτησίας ΝΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΕ, στο Καστράκι (Ο.Τ. Γ3), Δ. Μετεώρων, Π.Ε. Τρικάλων. Η έγκριση δόθηκε επί τους εξής όρους:

  • Η περιτοίχιση και τα τοιχία των διαμορφώσεων να λιθοδομηθούν ή να επενδυθούν με εντόπιους λίθους, πάχους τουλάχιστον 0.15μ. κατά τα παραδοσιακά πρότυπα Η περιτοίχιση να μην ξεπερνά το 1μ. από το φυσικό έδαφος και τα τοιχία των διαμορφώσεων να μην ξεπερνούν το 1.50μ. ύψος. Τα επίπεδα να διαστρωθούν με ορθοκανονικές σχιστόπλακες. Η περίφραξη να μην ξεπερνά το 1.50μ. από το φυσικό έδαφος.
  • Οι εξωτερικές μονάδες ψύξης/θέρμανσης να τοποθετηθούν επί εδάφους, σε θέση όπου δε θα είναι ορατές από τις παρακείμενες οδούς.
  • Στη Νότια όψη οι επιφάνειες να επιχρισθούν με υδραυλική κονία σε χρώμα παρόμοιο με τη λιθοδομημένη τοιχοποία.
  • Το μεγάλο τοξωτό άνοιγμα στη Βόρεια όψη να αντικατασταθεί από άνοιγμα ιδίων διαστάσεων με τα πέντε ανοίγματα της Ανατολικής όψης.

Επιπλέον η υπηρεσία δόμησης του δήμου Ρόδου ενέκριναν οικοδομική άδεια για “Εργασίες Επισκευής,συντήρησης- διαρρυθμίσεων της παραγράφου 2 του Άρθρου 29 του Ν4495 / 2017 και κατασκευή 5 κολυμβητικών δεξαμενών 1300,00 τ.μ (με άδεια σε ισχύει) σε ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων στην περιοχή Κολύμπια, Δήμου Ρόδου, Δημοτικής Ενότητας Αφαντου, Δημοτικής ΚοινότηταςΑφαντου, Π.Ε. Νοτίου Αιγαίου,Ιδιοκτησίας «ΕΜ. ΠΕΤΡΩΝΙΑΤΗΣ Ξ.Τ.Ε.Ε. Α.Ε.».