Περισσότερες πτήσεις ακυρώθηκαν από την Aer Lingus εν μέσω συνεχιζόμενης βιομηχανικής δράσης από πιλότους.

Συνολικά 122 πτήσεις επηρεάζονται μεταξύ 3 και 7 Ιουλίου, που σημαίνει ότι περίπου 400 έχουν ακυρωθεί από την έναρξη της απεργίας μέχρι την Τετάρτη και μιας οκτάωρης απεργίας το Σάββατο από μέλη της Ένωσης Ιρλανδικών Πιλότων Αεροπορικών Εταιρειών (Ialpa ).

Τα νέα για τις πρόσθετες ακυρώσεις ήρθαν εν όψει ενός νέου γύρου συνομιλιών που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα (Δευτέρα) σε μια προσπάθεια επίλυσης της μισθολογικής διαφοράς μετά την αποτυχία των προηγούμενων συζητήσεων.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε την Παρασκευή: «Για να συνεχίσει να προστατεύει όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες από τον αντίκτυπο της συνεχιζόμενης εργατικής δράσης της Ialpa, η Aer Lingus χρειάστηκε να προβεί στην ακύρωση 122 επιπλέον πτήσεων κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 3 Ιουλίου έως την Κυριακή 7 Ιουλίου.

«Η εφαρμογή αυτών των ακυρώσεων είναι να μας επιτρέψει να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες για όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες μας.

«Οι πελάτες που επηρεάζονται από αυτές τις τελευταίες ακυρώσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τις πτήσεις τους δωρεάν. Θα μπορούν επίσης να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων ή κουπόνι.

«Η Aer Lingus κατανοεί πλήρως το άγχος που βιώνουν οι πελάτες δεδομένης της αβεβαιότητας που προκαλείται από τη βιομηχανική δράση της Ialpa και παρέχει στους επηρεαζόμενους πελάτες όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές».

Οι περιφερειακές υπηρεσίες της αεροπορικής εταιρείας που εκτελούνται από την Emerald Airlines και οι υπερατλαντικές υπηρεσίες από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ δεν επηρεάζονται.