Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την συνεχή δημοτικότητα των ασιατικών πόλεων το πρώτο εξάμηνο του 2024, επιβεβαιώνει πρόσφατη μελέτη της Agoda.

Η κατάταξη βασίζεται στις κρατήσεις καταλυμάτων που πραγματοποιήθηκαν φέτος στην ψηφιακή ταξιδιωτική πλατφόρμα μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 10 Ιουνίου.

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν μια τάση προς αστική εξερεύνηση σε Ασία-Ειρηνικό (APAC). Οι ταξιδιώτες στην περιοχή επιλέγουν πόλεις που προσφέρουν ένα δυναμικό συνδυασμό πολιτιστικού, γαστρονομικού και ψυχαγωγικού σκηνικού.

Κάθε προορισμός προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα με εμπειρίες, που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών, ωστόσο η Ιαπωνία ξεχωρίζει με δύο πόλεις -στις πέντε- στην κατάταξη.

Το Τόκιο είναι ο πιο δημοφιλής διεθνής προορισμός πόλης σε APAC. Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας -και μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο- με τις αντιθέσεις παλιού και σύγχρονου θεωρείται δικαίως μια από τις πιο ζωντανές και φουτουριστικές πόλεις παγκοσμίως. Κι αυτό είναι που έλκει τους διεθνείς τουρίστες.

Επίσης το πάλαι ποτέ κραταιό οικονομικό κέντρο της Ιαπωνίας η Οσάκα είναι άλλη μία πόλη της νησιωτικής χώρας της Ανατολικής Ασίας, που βρίσκεται στην λίστα.
Ο κοσμοπολίτικος προορισμός, γνωστος ως “κουζίνα του έθνους” (Tenka no Daidokoro) έχει την φήμη του παράδεισου της γκουρμέ κουζίνας. Η γαστρονομία και οι ιστορικές τοποθεσίες του χάρισαν την 3η θέση.

Η Agoda αποκαλύπτει τους 5 top διεθνείς προορισμούς σε APAC

  • Τόκιο, Ιαπωνία
  • Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
  • Οσάκα, Ιαπωνία
  • Σεούλ, Νότια Κορέα
  • Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

Η Μπανγκόκ στην 2η θέση, ξεχώρισε για τα πολιτιστικά της ορόσημα, ενώ η Σεούλ και η Κουάλα Λουμπούρ στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, για τις μοναδικές πολιτιστικές τους εμπειρίες και τα αξιοθέατα.