Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η συνεχιζόμενη επιθυμία των Γερμανών για ταξίδια, οι υψηλότερες τιμές από πέρυσι και τώρα η πτώχευση της FTI προκαλούν έκρηξη όχι μόνο στις κρατήσεις αλλά και στις πωλήσεις σε Alltours.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης Willi Verhuven αναμένει άνοδο πάνω από 20% και πολύ περισσότερους από δύο εκατομμύρια ταξιδιώτες φέτος.

Στην αρχή της τουριστικής χρονιάς τον περασμένο Νοέμβριο, η Alltours είχε μια σχετικά μέτρια αύξηση επισκεπτών 3% και +6% στις πωλήσεις . Ωστόσο, ήδη ο χειμώνας κύλησε ρολόι και εξασφάλισε άνοδο 19%.

Οργανωμένες διακοπές: «Πιο επίκαιρες από ποτέ»

Τώρα η Alltours πηγαίνει καλύτερα και ενισχύει τόσο τις δραστηριότητες για το καλοκαίρι όσο και τη ζήτηση για το χειμώνα με μαζικά διευρυμένες πτήσεις και ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένου και του χαρτοφυλακίου FTI.

Ο Willi Verhuven αντλεί την αισιοδοξία του από την «αμετάβλητη» ισχυρή θέση των οργανωμένων διακοπών. Αυτό είναι «πιο σχετικό από ποτέ» και έχει «αποδειχθεί σε μια ακόμη σκληρή δοκιμασία». Επιπλέον, υπάρχει σημαντικά μεγαλύτερη ευελιξία από ό,τι στο παρελθόν σε υπηρεσίες όπως για εισιτήρια «από το τρένο στην πτήση» και σε όλες τις οργανωμένες διακοπές της Alltours.

Κανάρια Νησιά: Ισχυρή επέκταση το χειμώνα

Η Alltours σχεδιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξή της για το χειμώνα στα Κανάρια Νησιά, με περίπου 450 ξενοδοχεία, fincas και διαμερίσματα για κρατήσεις.

Η χωρητικότητα έχει αυξηθεί στις ξενοδοχειακές αλυσίδες Alexandre, Barcelo, Blue Sea, Best, H10, Iberostar, Lopesan, Mur, Princess, Relaxia, Riu, Seaside και Melia.

Στα Κανάρια Νησιά, το αποκλειστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι ξενοδοχεία Allsun στη Γκραν Κανάρια, τη Φουερτεβεντούρα, το Λανζαρότε και την Τενερίφη.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά άλλα ξενοδοχεία που μπορούν να κλειστούν στη Γερμανία μόνο μέσω της Alltours, όπως το Hotel Relaxia Lanzasur Club στο Λανζαρότε, το Hotel Best Tenerife στην Τενερίφη και το Akeah Broncemar στη Γκραν Κανάρια. Αυτό το ξενοδοχείο διατίθετο προηγουμένως στην αγορά υπό το εμπορικό σήμα Labranda της FTI.

Αίγυπτος: Ο δεύτερος πιο πολυσύχναστος προορισμός το χειμώνα

Η Αίγυπτος έχει ήδη γίνει ο δεύτερος πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός της Alltours, παρά τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Η εταιρεία επεκτείνεται τώρα περαιτέρω, ιδίως στις περιοχές Μακάντι Μπέι, Σόμα Μπέι και Μάρσα Αλάμ, καθώς και στο προηγούμενο προπύργιο της FTI, την Ελ Γκούνα, όπου τα ξενοδοχεία Orascom, τα οποία ανήκουν στον όμιλο Sawiris, έχουν αυξήσει ιδιαίτερα την προσφορά τους.

«Για τον ερχόμενο χειμώνα σχεδιάζουμε ανάπτυξη περισσότερο από 50% και όγκο άνω των 100.000 επισκεπτών στην Αίγυπτο», είπε ο Willi Verhuven.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται τουρίστες πόλης στο Κάιρο και επισκέπτες κρουαζιέρας στο Νείλο.

Στη Μαγιόρκα, η Alltours ανοίγει τα εννέα από τα 20 ξενοδοχεία Allsun στο νησί των Βαλεαρίδων το χειμώνα, ενώ και η Τουρκική Ριβιέρα είναι επίσης παρούσα με μεγάλη γκάμα επιλογών το χειμώνα.

Επέκταση δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων

Υπάρχουν μεγαλύτερες προσφορές σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, ειδικά για τον Μαυρίκιο, τις Μαλδίβες και τις Σεϋχέλλες.

Παράλληλα, αυξημένη είναι η χωρητικότητα για την Κένυα, τη Ζανζιβάρη και το Πράσινο Ακρωτήριο, για την Ταϊλάνδη και το Μπαλί καθώς και για το Μεξικό, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κούβα και το Κουρασάο, μεταξύ άλλων.

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται τόσο με αεροπορικές εταιρείες διακοπών όσο και με τακτικές αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa, η Air France-KLM, η TAP Air Portugal και η Air Europa.

Ειδικά από τη Φρανκφούρτη, ο αριθμός απευθείας δρομολογίων προς Δομινικανή Δημοκρατία και Μεξικό ήταν και πάλι αυξημένος σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα, ιδιαίτερα με την Condor.

Περισσότερες προσφορές για σκι στην Πολωνία και την Τσεχία

Η Alltours θέλει επίσης να συνεχίσει να αναπτύσσεται στον τομέα της ευεξίας και των ταξιδιών στην πόλη.
Ωστόσο, επικεντρώνεται και σε προορισμούς με σκι. Στις περιοχές με χειμερινά σπορ μπορούν να γίνουν κρατήσεις σε πάνω από 2.500 ξενοδοχεία με δύο έως πέντε αστέρια, διαμερίσματα, σαλέ και εξοχικές κατοικίες.

Ιδιαίτερη είναι η εστίαση σε προσφορές με ελκυστικές τιμές στα πολωνικά χιονοδρομικά κέντρα Bad Flinsberg, Szklarska Poreba και Zakopane καθώς και στα Γιγαντιαία Όρη της Τσεχίας (Harrachov και Spindleruv Mlyn).