Η Leonardo Hotels συνάπτει συμφωνία για την εξαγορά του ομίλου Zien με 12 ξενοδοχεία στην Ολλανδία από θυγατρικές των KSL Capital Partners και Garden Capital Group.

Η εξαγορά θα αυξήσει το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων Leonardo σε 28 ξενοδοχεία στην περιοχή Μπενελούξ.

Η συναλλαγή έχει προγραμματιστεί να κλείσει το τρίτο τρίμηνο του 2024 και υπόκειται σε συνήθεις όρους κλεισίματος.

Η πώληση σηματοδοτεί μια επιτυχημένη επένδυση για την KSL, μαζί με την Garden Capital Group, και μετατρέπει τη Leonardo Hotels σε μία από τις κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων στην περιοχή – καθώς το χαρτοφυλάκιό της στην Benelux αυξάνεται σε 28 ξενοδοχεία.

Η πλατφόρμα που αποκτήθηκε αποτελείται από πέντε ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ και πολλά ξενοδοχεία σε κορυφαίες τοποθεσίες σε μεγάλες πόλεις, όπως το Ρότερνταμ, η Χάγη, το Αϊντχόβεν, το Γκρόνινγκεν και το Μάαστριχτ, υπογραμμίζοντας τη σημαντική στρατηγική ανάπτυξης της Leonardo Hotels Benelux.

Το τρέχον χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων του Ομίλου Zien συγκεντρώθηκε από την οικογένεια Dijkstra για 75 χρόνια.

Η KSL απέκτησε πλειοψηφικό ενδιαφέρον στην επιχείρηση τον Δεκέμβριο του 2021, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας Covid-19. Μέσω στοχευμένων ανακαινίσεων και επιχειρησιακών πρωτοβουλιών υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Billy SkelliCohen, η απόδοση του ομίλου βελτιώθηκε σταθερά και πλέον ξεπερνά τις επιδόσεις πριν από την Covid.

Μέσω αυτής της συναλλαγής, η Leonardo Hotels προσθέτει 1.522 δωμάτια ξενοδοχείων στο χαρτοφυλάκιό της, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των δωματίων της στην Ολλανδία και το Βέλγιο σε 4.161. Η εξαγορά περιλαμβάνει τη μεταφορά γνωστών ξενοδοχείων στο Άμστερνταμ, όπως το εμβληματικό Eden Hotel, το The Lancaster Hotel και το The Manor.