Στα πλαίσια της ΗORECA πρόκειται να προβληθεί το «Ελληνικό Πρωινό», που θα αξιοποιεί τοπικά προϊόντα διαφόρων σημείων της Ελλάδας, αναδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητα κάθε περιοχής.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) θα παρουσιάσει το «Ελληνικό Πρωινό», σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, αναδεικνύοντας τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής φιλοξενίας.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρασκευαστούν προτάσεις «Ελληνικού Πρωινού», με πρώτες  ύλες από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας (Επτάνησα, Χίος, Μυτιλήνη, Κως, Ρόδος, Δωδεκάνησα, Ήπειρος).

Επίσης, οι Σχολές Γαστρονομίας με τη συνδρομή των μαθητών τους θα αναλάβουν και πάλι με θέμα το «Ελληνικό Πρωινό» να παρουσιάσουν έναν μπουφέ για 6 άτομα.

Όλες οι γαστρονομικές εκδηλώσεις σχετικά με το «Ελληνικό Πρωινό» θα διοργανωθούν υπό την επιμέλεια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας. 

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί όλους τους επαγγελματίες του κλάδου των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης στη HORECA, να αγκαλιάσουν το project «Ελληνικό Πρωινό», αναβαθμίζοντας την έννοια της ελληνικής Φιλοξενίας.

Ελπινίκη Τζουάνου